”Kurt kommer forbi”   Kurt Leth, der i mange år producerede udsendelsesrækken ”Kurt Kommer forbi” og ”Kurt kom til kaffe” på TV2 Østjylland og... Kurt kommer forbi

”Kurt kommer forbi”

 KurtLeth

Kurt Leth, der i mange år producerede udsendelsesrækken ”Kurt Kommer forbi” og ”Kurt kom til kaffe” på TV2 Østjylland og TV2 Syd kan høres hver lørdag kl. 11.00 på Radio ALFA. Her kan du høre Kurt Leth i programmet ”Kurt kommer forbi”. Som det var tilfældet med tv-programmerne, så tager Kurt en uhøjtidelig snak med sine interviewofre i øjenhøjde. I serien på Radio Alfa besøger han en række virksomheder i Østjylland, og her er der også mange gode historier .

”Alle har en god historie at fortælle”, siger Kurt, der i den første udsendelse besøgte Restaurant Det Gamle Apothek. ”Der er mange spændende historier og gode billeder i mennesker. Historierne venter bare på at blive fundet og fortalt i radioen”, fortsætter Kurt, der i øvrigt startede journalistkarrieren som skrivende i flere år på Jyllands Posten, og herefter kom til radiomediet på Danmarks Radio inden det blev til mange år som populært studievært på TV2 Østjylland.

Kurt Leth har indskrevet sig i kulturhistorien som en del af en masse menneskers bagage og det fik i øvrigt Nephew til at skrive en sang om Kurt: ”Du er velkommen til at komme forbi ligesom Kurt”. En sang der med denne udsendelsesrække på Radio Alfa har fået ny aktualitet.

Christina Ilsvard